Mermelada de calabaza
Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Mermelada de calabaza. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Mermelada de calabaza is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look fantastic. Mermelada de calabaza is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Mermelada de calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mermelada de calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Mermelada de calabaza using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.
Seguro que a muchos os sorprenderá la receta de hoy, ya que no es muy común el uso de la calabaza y aún menos en mermelada, pero os aseguro que si lo probáis repetiréis seguro.
Os recomiendo añadirle algún productor cítrico, como la ralladura de naranja que la aporta un gusto espectacular que combina perfectamente con la calabaza.
Ingredients and spices that need to be Get to make Mermelada de calabaza:
- 500 grs. calabaza (sin piel ni pepitas)
- 250 grs. azúcar
- 20 grs. zumo de limón
- Ralladura de 1 limón
- Ralladura de 1 naranja
- Canela en polvo
Steps to make to make Mermelada de calabaza
- Con Thermomix:
- Cortamos la piel del limón y la naranja sin llegar a la parte blanca que amarga. Añadimos el azúcar y lo picamos durante 10 segundos a velocidad 5-7-10. Le añadimos la calabaza, el zumo de limón y la canela. Picamos durante 10 segundos a velocidad 5-7-10.
- Por último programamos 35 minutos a temperatura Varoma, velocidad 2. Ponemos el cestillo en lugar del cubilete para que no salpique. Una vez pasado ese tiempo lo ponemos 5 segundos a velocidad 6 y listo.
- Sin Thermomix:
- Cortamos la calabaza en trozos no muy grandes, dejándola sin piel ni pepitas. En una cazuela ponemos todos los ingredientes y dejamos que cueza durante 35-40 minutos hasta que veamos que la calabaza está perfectamente cocinada. Ya sólo queda pasarla por una batidora. Si os gusta encontraros algún trocito no lo paséis demasiado.
- Una vez haya templado vertemos en tarros de cristal y listo. Si hacéis mucha cantidad podéis cocerlos al baño María. Simplemente, en una olla alta, ponéis un paño de cocina limpio en la base (para que no reboten), e introducís los frascos y los cubrís de agua. Que hierva a fuego lento durante 20 minutos y listo. Ya tenemos conservas para una buena temporada.
- Podéis usar esta mermelada para acompañar tostadas clásicas con mantequilla, pero también queda muy bien con salados, como por ejemplo con unas tostas con queso de cabra. Es la ventaja de la calabaza, que sirve para todo. ¿Os animáis a probar?
As your experience and also confidence grows, you will discover that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you want to offer a dish that utilizes fewer or even more components or is a little essentially spicy, you can make basic modifications to achieve this objective. In other words, start making your recipes on time. As for standard food preparation skills for novices you do not need to learn them however only if you understand some easy food preparation methods.
This isn't a full guide to fast and simple lunch dishes however its good something to chew on. With any luck this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food How to Make Quick Mermelada de calabaza. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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